Pengeu-hi les vostres experiències en l'ús de les tecnologies educatives

Curs 2007-2008

divendres, 18 de gener del 2008

Aportacions didàctiques I. Oriol Pallarès

Mapa visual d’idees amb Inspiration
Context: Curs de formació de professorat de llengües estrangeres en pràctica reflexiva.
Alumnat: Professorat de llengües estrangeres.
Vaig decidir descarregar la versió demostració del programa i presentar-lo al curs que imparteixo a través de l’ICE.
Previ a l’activitat: En un parell de sessions del curs vam treballar amb l’objectiu de reflexionar sobre la pròpia pràctica docent i fer emergir inquietuds i problemes de la pròpia pràctica docent.
El pas següent del curs era començar a concretar l’aspecte a millorar de cadascun dels assistents.
La meva proposta amb Inspiration va ser l’elaboració col·laborativa d’un mapa visual a partir de les inquietuds sorgides en les darreres sessions del curs.
Es tractava de pensar quins “referents teòrics” que ja coneixíem tenien alguna cosa a veure amb les inquietuds sorgides.
El mapa visual el vam elaborar tots plegats de forma col·laborativa amb l’ajuda d’un canó de projecció.
El resultat va ser un mapa visual que recollia tots aquells aspectes teòrics ja coneguts, com a mínim per algú del grup, que podien ser interessants per ser tinguts en compte per millorar les inquietuds sorgides.
D’aquesta manera, ràpidament vam fer poder expressar en un mapa visual tot allò que ja coneixíem i compartir-ho els uns amb els altres.
A partir del mapa visual fet amb Inspiration, jo vaig afegir alguns punts que no havien sortit en la sessió i vaig demanar als assistents que triessin quina part d’aquesta teoria els faria gràcia consultar per aprofundir-hi una mica més.
L’opinió dels assistents respecte del mapa visual va ser molt positiva. En van quedar molt satisfets. A més, ens vam adonar que un mapa visual permet moltes maneres de fer, d’interpretar...